
Viite: 85735
PALSTERNAKKA 'White King' LUOMU
Helppohoitoinen ja monikäyttöinen juures. Juuri kasvaa pääosin myöhäiskesällä, joten satokin korjataan myöhään. Lajikkeen pitkä juuriosa on terävä, sileä ja valkoinen. Riittoisuus 3-4 metriä.
Tavallisen pinaatin tavoin käytettävä kesävihannes. Maukasta myös keskikesällä, koska ei kuki herkästi.
Lajike: Neuseelaender
Tieteellinen nimi: Tetragonia tetragonioides
Kuvaus: Tavallisen pinaatin tavoin käytettävä kesävihannes. Maukasta myös keskikesällä, koska ei kuki herkästi. Korjaa satoa vähitellen. Viihtyy kuohkeassa/runsasravinteisessa maassa. Sopii suorakylvöön, esikasvatusta suositellaan. Liota siemeniä 1 vrk ennen kylvöä.
Suorakylvö: Kun maa on lämmennyt. Kastele kylvövako. Pidä kylvös kosteana. Itämisaika 2-4 vkoa. Peitä kasvuharsolla.
Esikasvatus: 4-5 vkoa ennen ulosistutusta yöpakkasten mentyä. Kylvä harvaan kosteaan kylvömultaan. Peitä kevyesti. Pidä kosteana. Sijoita itämään lämpimään. Taimettumisen jälkeen valoisaan/viileämpään. Kouli lannoitettuun multaan 1 taimi/ruukku. Karaise ennen ulosistutusta.
Taimiväli: 40-50
Riviväli: 80
Kylvö: Esikasvatus/suorakylvö
Kasvupaikka: Aurinko
6 siementä
Viite: 85735
Helppohoitoinen ja monikäyttöinen juures. Juuri kasvaa pääosin myöhäiskesällä, joten satokin korjataan myöhään. Lajikkeen pitkä juuriosa on terävä, sileä ja valkoinen. Riittoisuus 3-4 metriä.
Viite: 11531
Käyttökelpoisimpia lehtivihanneksia, voidaan käyttää tuoreena ja valmistettuna. Ylimääräinen voidaan pakastaa. Antaa isolehtisen sadon, voidaan viljellä eri tavoin kasvupaikan ja kauden mukaan. Pitää ravinteikkaasta maasta.
Viite: 117970
Kiwano tunnetaan myös nimillä "Kivakurkku" tai "Sarvimeloni" tai "Hyytelömeloni". Eksoottinen köynnös kasvihuoneeseen tai ruukkuun. Oranssin, piikikkään hedelmän maku muistuttaa banaanin, limetin ja kurkun sekoitusta.
Viite: 1402
Vanha yrttikasvi. Kaunis myös kukkapenkissä. Syötävä. Lue lisätiedot kääntöpuolelta (kuva 2)
Viite: 1282
Erityisen makea lajike. Kehittää 22-24 cm mittaisia tähkiä jotka ovat kauttaaltaan kullankeltaisten jyvien peitossa.
Viite: 90675
Kookas aurinkoa rakastava kasvi. Tämän lajikkeen tähkät ovat hyvin makeat ja parasta laatua. Tähkät n. 20 cm.
Viite: 90308
Erikoinen kasvi, jota viljellään sekä vihannes- että maustekasvina. Turvonneet lehtikannat muodostavat mukulan. Käytetään lehtisellerin tavoin. Kuivattuja siemeniä käytetään mausteena.
Viite: 122600
Ei kehitä rönsyjä. Marjoo jatkuvasti keskikesästä syksyyn. Kaunis, helppohoitoinen ja hyvänmakuinen!
Viite: 90696
Lehtiä käytetään pinaatin ja varsia parsan tavoin. Korjaa satoa vähitellen harventaen ja myöhemmin lehti kerrallaan.
Viite: 125680
Parsa ’Mary Washington’. Esikasvatettava. Monivuotinen. Lajike sopii sekä vihreän että valkoisen parsan viljelyyn. Tuottaa hyvän sadon alkaen kolmantena vuonna kylvöstä.
Viite: 121560
Musta maissilajike on erittäin terveellinen ja tukevakasvuinen lajike, jolla on pähkinäinen, aromaattinen maku. Erityispiirre on maissin ytimen väri, joka vaihtelee tummansinisestä mustaan. Kokeile popcornina!
Viite: 11530
Käyttökelpoisimpia lehtivihanneksia, voidaan käyttää tuoreena ja valmistettuna. Ylimääräinen voidaan pakastaa. Antaa nopean sadon ja voidaan istuttaa eri tavoin kasvupaikan ja kauden mukaan. Pitää ravinteikkaasta maasta.
Viite: 126680
Kaunis ja erikoisen värinen pinaattilajike, jonka lehtisuonet ja varret ovat viininpunaisia, suippokärkiset lehdet taas voimakkaan tummanvihreitä. Hienon makuinen, soveltuu hyvin pikkulehtenä salaattiaineeksi.
Viite: 90680
Köynnöstävä lehtivihanneslajike, jonka punainen varsi ja vihreät lehdet ovat koristeelliset. Korjaa satoa vähitellen tai korjaa vihannes kokonaisena, noin 1m mittaisena.
Viite: 122800
Monivuotinen, rönsytön. Alpine-tyyppinen. Erittäin maukas, runsaasti metsämansikan aromia.
Viite: 123570
Pinaattikiinankaali ”Pak-choi”. Lehtivihannes. Viljellään kiinankaalin tapaan. Sato elo-syyskuulla pakkasille asti. Lehtiruusuke voi olla 50 cm korkea. Vitamiinipitoinen monikäyttöinen vihannes.
Tavallisen pinaatin tavoin käytettävä kesävihannes. Maukasta myös keskikesällä, koska ei kuki herkästi.